gezocht: kaartspel SILHOUETTA

 • Peis

  Ik zoek het kaartspel SILHOUETTA, een soort kwartetspel, zwart-wit, in 1942 gedrukt bij Uitgeverij Luctor (tegenwoordig voortgezet in drukkerij Royal Sens) te Rotterdam.

  De kaarten zijn wit met aan elkaar aansluitende zwarte silhouet- (knipsel-achtige) afbeeldingen met mensen, dieren, bomen, karren, fietsen e.d.. De kaarten hebben één van de letters S, I, L, H, O, U, E, T, T, of A in de hoek. Sommige ervan zijn twee-aan-twee gecombineerd: S en I bijvoorbeeld, en de beide T's vormen samen één tekening. De achterzijde is, als ik me goed herinner, diagonaal verdeeld in een zwarte en witte helft.

  De bedoeling van het spel is, een complete set ‘SILHOUETTA’ te vormen. De spelers krijgen een aantal kaarten, en nemen beurtelings een kaart van de stapel - verder ben ik de regels vergeten.

  Onze grootouders en later tantes hebben het 30 jaar lang, tot 1975, met alle kleinkinderen en nichtjes en neefjes gespeeld, enkele jaren lang zelfs dagelijks. Het is nu echter zoek.

  Ik zou graag ófwel een origineel spel, ófwel een goede fotocopie van het spel hebben, om het voor de intussen middelbare tot bejaarde neven en nichten te kunnen vermenigvuldigen. Deels als jeugdsentiment, en deels opdat zij het weer met hun kleinkinderen kunnen spelen.

  Ik hoop dat iemand van jullie me kan helpen!

  PEIS

 • ll

  goed doorzoeken !!!!!

 • Frans Kamps

  Hoi,

  Hier voor me ligt een stapel kaarten, waarschijnlijk compleet, van het spel silhouetta. Mocht je nog interesse hebben: reageer.

  Met vriendelijke groet,

  Frans

 • w de vries

  Ik heb het hele spel compleet,behalve het doosje is stuk,daar ben ik een nieuwe voor aan het maken van fries houtsniijwerk,

 • Jacomine

  Silhouetta spel in orginele doos. doos is wel beschadigd. indien interesse dan hoor ik graag.