Zevenen

 • Martijn

  Kan iemand mij de spelregels van het kaartspel “zevenen” geven?

  met vriendelijke groet,

  Martijn Otte

 • Jos en Tini

  elk 2 dobbelstenen en 7 speelkaarten open voor je op tafel, de rest van de kaarten

  op een stapeltje in het midden, dit allemaal zonder de 7 vens in het kaartspel. de hoogste gooier mag beginnen, als diegene die de dobbelstenen gooit en hij gooit b.v. een 2 en een 4 dat is 6 en als je die speelkaart voor je op tafel hebt mag je die wegleggen, heb je de kaart niet en wel degene die na je komt mag die de kaart wegleggen elke keer als je een kaart kunt wegleggen pak je een nieuwe, als je 7 gooit b.v. een 3 en een 4 dan heb je 7 en doe jee een munt in de pot, degene die het eerts zijn kaarten heeft weggespeelt heeft gewonnen, is het nog niet duidelijk laat het dan even weten, het is een leuk spel, groet, Tini Muileboom

 • Jos en Tini

  nog even wat vergeten de boer telt voor 11 en de vrouw voor 12 de heer, aas en jokers doen niet mee

 • Bart van Wezenbeek

  Ik ken dit als een ander kaartspel en dan zonder dobbelstenen, dat het leukst te spelen is met 4 of meer personen): alle kaarten van een stok worden opgedeeld (als je niet met 4-en speelt krijgen sommigen één kaart minder) en degene die links van de deler zit mag beginnen. Dit kan in het begin alleen door een 7 op tafel te leggen. Heeft deze speler geen 7 dan gaat de beurt verder en krijgt hij een strafpunt (of moet een fiche in de pot zetten). De volgende speler heeft de keus om een nieuwe 7 op tafel te leggen of aan de al op tafel liggende 7 een 6 of 8 van dezelfde soort aan te sluiten. Per beurt mag maar één kaart op tafel gelegd worden. Als je geen nieuwe 7 hebt of nergens aan kunt aansluiten dan krijg je een strafpunt (of fiche in de pot) en gaat de beurt verder. Degene die het eerst al zijn kaarten op tafel heeft kunnen leggen is uit en krijgt de pot.

 • mark

  Hoi,

  Even een vraagje.

  De heer en de aas doen niet mee, dus als ik het goed begrijp bestaat er met de kaarten niet het getal 1 omdat je dat met 2 dobbelstenen niet kan gooien.

  Hoor het graag van je.

  Groet

  Mark