Chinees kaartspel Ki-Joe

 • Oncko

  Twintig jaar geleden kocht mijn vader het Chinese kaartspel Ki-Joe. 75 vierkante kaartjes in drie kleuren, die aan elkaar gelegd katten, muizen en zakken vormen.

  Het spel is inmiddels incompleet, zodat ik op zoek ben naar een nieuw exemplaar. Maar op het kubusvormige doosje van 8x8x8cm staat geen fabrikant of uitgever, op de inmiddels gescheurde spelregels evenmin. Help!

  Oncko Stuiveling

 • Jaap Wielinga

  Oncko schreef:

  >

  > Twintig jaar geleden kocht mijn vader het Chinese kaartspel

  > Ki-Joe. 75 vierkante kaartjes in drie kleuren, die aan elkaar

  > gelegd katten, muizen en zakken vormen.

  >

  > Het spel is inmiddels incompleet, zodat ik op zoek ben naar

  > een nieuw exemplaar. Maar op het kubusvormige doosje van

  > 8x8x8cm staat geen fabrikant of uitgever, op de inmiddels

  > gescheurde spelregels evenmin. Help!

  >

  > Oncko Stuiveling

  Hallo,

  Ik ben ook op zoek naar dit spel. Hebt u er al meer info over?

  Mvg,

  Jaap Wielinga

 • Oncko

  Helaas! Mijn oproep staat er nu twee jaar op, maar ik heb nog geen zinvolle reacties gekregen. Groet - en succes met zoeken!

 • ml

  wij hebben (al heel lang) maar 67 kaartjes en geen gebruiksaanwijzing. zijn er 25 kaartjes van elke kleur en hoe moet het gespeeld? het staat trouwens ook op marktplaats

 • Gertjan Davies

  Ik heb die versie ook in mijn bezit gehad en grote kans dat het nog bij m'n moeder thuis ergens ligt, maar zover ik (er nog van) weet is het eerder een puzzel dan een spel en is het de bedoeling om alle kaartjes (a la) domino aan elkaar te leggen. Maar ja, zit je nou naar een zak-gedeelte, muis-gedeelte of kat-gedeelte te kijken? :)

  mvg,

  Gertjan

 • Ben

  Hallo.

  Ik heb het kaartspel Ki Joe, compleet en in goede staat, te koop

  gezet in een advertentie op Marktplaats.

  Met vr.gr. Ben.

 • Mysha

  Hallo,

  Ki Joe is later, ik denk in 1985, ook eens uitgegeven door Bruna, onder de naam “Shu-Tai”, met regels voor de puzel en drie spellen. Of dat dezelfde regels zijn als die bij Ki Joe zaten weet ik niet. Als iemand toegang heeft tot die spelregels die bij Ki Joe zitten dan hoor ik dat graag.

  Mvg,

  Mysha

 • Han

  Hi, late reactie van mij:

  Je kunt het spelletje tegenwoordig digitaal spelen op https://odemar.home.xs4all.nl/shutai/shutai.htm

  Ik heb diverse oplossingen van het spel bereikt.

  voor info: mail mij op jvderve@zonnet.nl

 • Roman

  Mensen, als jullie van gokken houden, raad ik jullie aan om je aandacht te richten op deze plek https://onlinecasinos77netherlands.com/, omdat het hier is dat ik altijd winst mag maken, Ik ben er zeker van dat jullie ook zullen slagen

 • Trehgo

  Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat er nu veel goede services zijn waarmee u sites van hoge kwaliteit en services kunt vinden die op internet worden aangeboden, maar ze zijn allemaal verre van deze service die gratis spins biedt bij aanmelding, het is erg cool, ik heb geen speciale analogen gevonden op internet, zodat u het zelf kunt zien en kiezen.